Civilná ochrana

Civilná ochrana

10,00  bez DPH

Kategória:

Popis

Civilná ochrana obyvateľstva je komplex opatrení a činností zameraných na ochranu života, zdravia a majetku občanov počas mimoriadnych udalostí, akými sú prírodné katastrofy, priemyselné havárie, vojnové konflikty alebo iné krízové situácie. ento eLearning poskytuje prehľad základných princípov a praktických krokov, ktoré pomáhajú zabezpečiť osobnú bezpečnosť a ochranu ostatných v prípade ohrozenia.

Zákon č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľstva – Tento zákon upravuje práva a povinnosti fyzických a právnických osôb, štátnych orgánov a obcí pri zabezpečovaní civilnej ochrany obyvateľstva. Obsahuje aj ustanovenia týkajúce sa prípravy a vzdelávania v oblasti civilnej ochrany, vrátane povinnosti zamestnávateľov poskytovať odbornú prípravu svojim zamestnancom.

Vyhláška MV SR č. 303/1996 Z. z. o odbornej príprave, výcviku a činnosti jednotiek civilnej ochrany – Táto vyhláška konkrétne upravuje spôsob a rozsah odbornej prípravy osôb, ktoré sa zúčastňujú na činnostiach civilnej ochrany, vrátane ich povinností a potrebných školení.